Microproducție

Incinta vid inalt pentru depuneri straturi subtiri

Incinta vid inalt a fost proiectata si executata pentru depuneri straturi subtiri prin ablatie laser, necesare cresterii de nanostructuri, precum si pentru dezvoltarea ulterioara a altor aplicatii.Constructie:
Otel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Usa vizitare – Dn400 (1buc)
-Tronson cu flansa Dn16..40 KF (13buc)
-Tronson cu flansa Dn63..200 ISO (13buc)
-Vizor Dn63…160 (8buc)
-Montura reglabila ferestra si lentila laser (3buc)
-Cuptor reglabil depunere straturi subtiri pe siliciu (1buc)
-Brat mobil XYZ actionat cu motoare pas cu pas (1buc)
-Suport interior (din duraluminiu, 1buc)
-Obturator reglabil (1buc)

Sistem de manipulare

Sistem de manipulare a modulelor electronice ale Calorimetrului Hadronic, parte a detectorului ATLAS de la LHC CERN Geneva – Sistemul este utilizat pentru extragerea sertarelor electronice ,,super-drawers’’ din modulele calorimetrului si reaparea lor ,,in situ’’. – Ca o recunoastere a calitatilor sistemului dezvoltat, INCDTIM va realiza in anul 2012, doua noi dispozitive de manipulare, acestea ingloband cateva solutii noi datorate modificarilor din infrastructura detectorului ATLAS.

Componente pentru linii de vid inalt si preliminar

Tronsoane, flanse si fitinguri tip KF, ISO si CF, flanse cu treceri electrice in vid, trape cu azot lichid sau cu apa, etc., destinate constructiei aparaturii de cercetare si pentru aplicatii industriale.Domeniul de utilizare:
Tipuri de tronsoane, flanse si fitinguri :
DN 10,16,25,40,50 KF
DN 63,100,160,200,250,320,400,500,630 ISO
DN 16,40(35),63,100,160,200,250 CFConstructie:
Materiale : Otel inox 1.4306 (1.4541, 1.4571),
Duraluminuminiu

Incinta vid inalt

Incinta incinta vid inalt pentru depuneri straturi subtiri a fost proiectata si executata pentru studiul efectelor cuantice de interfata in nanostructuri metal / C60Constructie:
Otel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Sas de introducere probe prevazut cu manipulator (1buc)
-Sistem reglare tinta (1buc)
-Sursa de electroni cu sistem de racire (1buc)
-Suport reglabil cuptor (1buc)
-Obturator reglabil (1buc)
-Tronson cu flansa Dn25 KF (3buc)
-Tronson cu flansa Dn100..200 ISO (5buc)
-Vizor Dn1000 (2buc)

 Incinta vid inalt

Incinta vid inalt a fost proiectata si executata pentru cercetarea si dezvoltarea de noi materiale si tehnologii si realizarea de micro si nanostructuri.Constructie:
Otel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Tronson cu flansa Dn63 ISO (2buc)
-Tronson cu flansa Dn100 KF (4buc)
-Flansa Dn100 ISO cu 4 treceri inclinate de curent (1buc)
-Flansa Dn100 ISO cu 4 treceriBNC-IT (1buc)
-Vizor Dn63 ISO (1buc)
-Suport proba reglabil (1buc)

Instalatie pentru procesare dinamica a substantei in camp de microunde

Aplicatia se refera la un procedeu si o instalatie pentru procesare dinamica a substantei in camp de microunde de putere in regim pulsatoriu, cu un spectru larg de frecvente de microunde. Acest regim de procesare faciliteaza, pe langa efectul termic datorat pierderilor dielectrice si magnetice, si absorbtia selectiva a microundelor pe nivel energetic molecular de vibratie si translatie, in substantele procesate, reducand astfel timpul de tratament, imbunatatind randamantele de procesare si extinzand posibilitatile de procesare chimica.Caracteristici:
• putere de microunde incidenta, reglabila in domeniul 100W-900W, la frecventa de 2.45 GHz
• energie de microunde reglabila fin din timpul de activare (durata de activare programabila in pulsuri sau mod continuu);
• activare cu pulsuri de putere cu frecventa de repetitie de 1Hz, cu largime de puls controlabila in domeniul 100ms-1s,
• functionare independenta pe baza de microcontroler RISC cu afisare a parametrilor pe display LCD,
• alimentare 220V/50Hz, max.1200VA,
• celule de digestie adaptabile aplicatiei ( 6ml – 100ml )Domeniul de utilizare:
BREVET RO 00122063Medalia de aur la Al “35-lea Salon International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi” 18 – 22 Aprilie 2007, Geneva – Elvetia ;Medalia de aur la a XI editie a Salonului International de inventii si tehnologii noi-INVENTIKA 2-6 oct 2007, Bucuresti, Romania

 Sistem robotizat de generare a suprafeţelor tridimensionale destinat tehnicilor laser de curăţire

Scopul proiectului EUREKA, LARLASC – “Large Area Laser Surface Cleaning” a fost dezvoltarea şi realizarea unui nou procedeu de curăţire a suprafeţelor utilizând tehnologii neconvenţionale de mare productivitate. A fost contruita o unitate mobila pentru procesarea suprafetelor, capabila sa cureţe suprafeţe foarte mari, cu o productivitate de ordinul zecilor de metri pătraţi pe oră. La INCDTIM a fost realizat sistemul de urmarire a suprafeţelor tridimensionale complexe care poarta modulul laser de lucru.

Cuptor cu incalzire rezistiva directa

Caracteristici:
Flansa cuplare …………..Dn 63 ISO(CF)
Puterea electrica ……… 1,7 Kw
Tmax. ……………………. 2.000 K
Debitul apei de racire… max.16,67 cm3/secDomeniul de utilizare:
Cuptorul cu incalzire rezistiva directa este proiectat sa functioneze intr-o incintă vidata. El asigura posibilitatea obtinerii unor temperaturi ridicate fara a se folosi surse de alimentare de inalta tensiune. Prin solutiile tehnice adoptate la proiectarea si constructia sa, cuptorul are o stabilitate ridicata si o inertie termica foarte redusa si permite introducerea controlata a gazelor in cuptor. Aceste caracteristici il recomanda pentru o serie intreaga de aplicatii, dintre care se detaseaza utilizarea sa ca sursa de nanoparticule prin destindere adiabatica.Constructie:
Materiale : Otel inox 1.4306 (1.4541), Ta, ceramica, cupru, duraluminiu, cauciuc(pentru etansare)

 Cuptor pe siliciu

Cuptorul este proiectat sa functioneze intr-o incintă vidata. El asigură posibilitatea obţinerii unor temperaturi de 1.100 K. Suportul cuptorului, confectionat din ceramica, permite prin montura lui fixarea probei pe rezistenta din siliciu, rotirea cuptorului si posibilitatea deplasarii pentru centrarea probei(tintei).Caracteristici:
Materiale: siliciu, ceramica, otel inoxidabil,duraluminiu
Deplasare: x,y = +12,5mm, z = + 12,5mm
Rotire: -50, +950
Temperatura: 1100 K

Cuptor pentru depunere aur

Cuptorul este proiectat sa functioneze intr-o incintă vidata. El asigura posibilitatea obţinerii unor temperaturi ridicate – 1.300 K – fara a se folosi surse de alimentare de inalta tensiune si permite reglarea pozitiei cuptorului in incinta vidata.Constructie:
Flansa cuplare: Dn63ISO ( Dn 63CF)
Materiale: molibden, ceramica, otel inoxidabil, teflon
Cuptorul este alcatuit din urmatoarele parti:
1. Cuptorul propriuzis este construit din doua flanse din ceramica, in care se fieaza suportii ceramici pe care se bobineaza rezistenta din Mo. Capetele rezistentei ies din carcasa prin doua tuburi din ceramica. Cutorul are, intre flansele de ceramica, un ecran din otel inoxidabil. Aurul se pune in interiorul cuptorului intr-o nacela din ceramica.
2. Suportul cuptorului. Este o flansa fixata pe carcasa cutorului, imreuna cu care asigura centrarea, ecranarea si reglarea pozitiei cuptorului in incinta vidata si izolarea calurilor de alimentare.
3. Flansa Dn 63. Ea reprezinta suportul pentru intregul cuptor, asigura montarea şi demontarea usoara a componentelor acestuia si constituie elementul de conectare a cuptorului la incinta vidata. Dat fiind faptul ca experimentele impun montari si demontari repetate, etansarea fata de camera vidata se asigura printr-o garnitură de cauciuc. Flansa este realizată din otel inoxidabil si este prevazuta cu o trecere pentru contactul electric de alimentare a rezistentei si cu aripioare pentru tirantii pe care se fixeaza si regleaza suportul cuptorului.
4. Trecerea pt. alimentare. Este alcatuita dintr-un sistem de etansare tip presetupa cu garituri din teflon, care se sudeaza pe flansa(3). Izolarea este asigurata de doua bucsi din

Sistem de focalizare laser

Domeniul de utilizare:
Sistem de focalizare laser cu trei grade de libertate a fost proiectat si executat pentru a oferi posibilitatea reglarii fascicolului laser in incinte vidate, cat mai aproape de tinta(proba).Constructie:
Otel inoxidabil 1.4541
Componente mai importante:
-Flansa de cuplare pe incinta Dn63 ISO (1buc)
-Sistem reglare lentila pentru diferite distante lentila-tinta (1buc)
-Montura fereastra -pentru diferite distante fereastra-tinta (1buc)
-Montura lentila reglabila(1buc):
-reglaj grosier axa X:70mm
-reglaj fin axa X: ±12,5mm
-rotire pe axa Y si Z : ±100

Filtrul Wien

Filtrul Wien a fost proiectat sa functioneze intr-o incinta de vid inaintat si permite obtinerea de nanoparticule selectionate in functie de dimensiuni, prin aplicarea a doua campuri, electric si magnetic, perpendiculare reciproc si perpendiculare pe axa de deplasare a nanoparticulelor ionizate.Constructie:
Sistemul este montat pe o flansa Dn63 ISO(CF), este echipat cu 2 lentile electrostatice montate pe un corp de forma paralelipipedica din duraluminiu, placi de deflexie electrostatica, magnetii NdFeB (Bs = 1,1 Tesla), electrodul colector, izolatori din ceramica si treceri metal-sticla.

Instalatie experimentala de separare criogenica a izotopilor

Studii experimentale pentru separarea izotopilor 13C si 18O prin distilare criogenica. 

Instalatia experimentala de separare a 13C prin distilarea criogenica a monoxidului de carbon, proiectata si construita integral in INCDTIM, permite montarea coloanelor cu diametre de pana la 35 mm. Ea este deservita de o instalatie de producere a azotului lichid, agentul de racire utilizat in acest proces. Monoxidul de carbon – este purificat prin distilare, la temperatura de -193°C, intr-o instalatie special construita si este analizat permanent cu ajutorul unui cromatograf de gaze.

Instalatia experimentala de separare a 13C prin schimb chimic CO2 – carbamat

Instalatia experimentala de separare a 13C prin schimb chimic CO2– carbamateste proiectata si construita integral in INCDTIM. Functionarea ei este monitorizata prin intermediul unor senzori de masurare a principalilor parametri iar datele sunt stocate intr-un PC. Metoda de separare prin schimb chimic este o alternativa la separarea criogenica a 13C, dar cele doua pot fi utilizate in tandem.

Instalatia de separare a 15N Sistem Nitrox, concentratie 99% 15N

Instalatia de cercetare tehnologica si producere a 15N prin schimb izotopic intre acid azotic si oxizi de azot, proiectata si construita integral in INCDTIM, este capabila sa produca acid azotic de concentratie izotopica de peste 99% at. 15N. Produsul realizat a permis abordarea unor tehnologii de inalta eficienta izotopica de marcare a unor substante cu 15N.

Regulator de debit pentru gaze necorozive filtrate 

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Domeniul de presiune : 1 – 3 bar
Domeniul de debite : 5 – 10 ml / min
Eroare de reglare: 3% (la o variatia presiunii de 0,5bar)Domeniul de utilizare:
Regulatorul este destinat reglarii fine si mentinerii debitelor constante in circuitele de gaze.Constructie:
Corp : alama (CuZn39Pb2)
Membrana : cauciuc NBR
Garnituri : Teflon P600
Racord de legatura : M8 (obtional alte marimi)

Regulator de presiune Dn3(4)  pentru gaze filtrate

Regulatorul este destinat reglarii fine si mentinerii presiunii constante in circuitele de gaze.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura gazului : +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila : 5(8) bar
Domeniul de reglaj : 0.5…4.5(7.5) bar
Debit maxim : 900(4000) ml / h
Diametrul nominal : 3(4)mmConstructie:
Corp : inox 1.4571 sau alama
Membrana : inox sau alama
Supapa : PTFE
Racord de legatura : M8 (M10)

Robinet de inchidere Dn2  pentru gaze si lichide filtrate

Robinetul este destinat inchiderii-deschiderii circuitelor de gaze sau lichide.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura fluidului : +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila : 200 bar
Debit maxim : 15 l / minConstructie:
Corp : inox 1.4571 sau alama
Pastila inchidere : Kelef
Garnitura presetupa : PTFE
Racord de legatura : M14x1.5 (si etansare cu
racord sferic)

Robinet de reglare Dn6 pentru gaze filtrate 

Robinetul este destinat reglarii debitului in circuitele de gaze si lichide.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura fluidului : +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila : 20 barConstructie:
Corp : inox 1.4571 sau alama
Tija : otel inalt aliat 90Cr180
Presetupa : PTFE
Racord de legatura: M16x1.5 si etansare cu racord sferic din otel inoxidabil sau SW

Robinet de comutare cu actionare electromagnetica pentru gaze

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura gazului : +5°C…+100°C
Presiunea maxima admisibila : 4.5 bar
Sectiuni de trecere a gazului : 0.5 mm
Tensiunea de alimentare : 48 VccDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de gaze.
In cromatografie este utilizat atat ca robinet de introducere a probei cat si ca robinet de comutare a coloanelor de separare.Constructie:
Corp : otel inalt aliat : W4112
Sertarul : PTFE
Racord de legatura : M8 (etansare cu racord sferic)
Conexiunea cailor : -actionat 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
-neactionat 2-3, 4-8, 6-7

Robinet de comutare cu actionare pneumatica pentru gaze

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura gazului : +5°C…+100°C
Presiunea maxima admisibila : 4.5 bar
Sectiuni de trecere a gazului : 0.5 mm
Presiunea aerului comprimat : 4 barDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de gaze.
In cromatografie este utilizat atat ca robinet de introducere a probei cat si ca robinet de comutare a coloanelor de separare.Constructie:
Corp : otel inalt aliat : W4112
Sertarul : PTFE
Racord de legatura : M8 (etansare cu racord sferic)
Conexiunea cailor : -actionat 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
-neactionat 2-3, 4-8, 6-7

 Robinet de comutare electromagnetic tip RC1E sau cu motor electric tip RC2E pentru gaze filtrate

Robinetul este destinat comutarii circuitelor pneumatice in aparatura automatizata.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura gazului : +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila : 4.5 bar
Sectiuni de trecere a gazului : 0.5 mm
Tensiunea de alimentare : 48 Vcc
Numar de cai : 12/6
Unghiul de rotire al sertarelor : 60°Constructie:
Corp : otel inox: W4571
Sertarul : teflon P600
Racord de legatura : M8 (etansare cu racord sferic)
Conexiunea cailor :
-actionat 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12
-neactionat 1-6, 2-3, 4-5, 7-12, 8-9, 10-11

Robinet de introducere proba tip SI100 pentru lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant :.+5°C … +55°C
Temperatura lichidului :…………… +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila :…450 bar
Pierderi de proba la injectie: 2-5 volume echivalente volumului buclei de proba
Domeniu volum bucla de proba : 5,ul – 2.5ml
Sectiuni de trecere a lichidului :.. 0.5 mm
Moment de actionare : max…….. 15daNcm
Unghiul de rotire al sertarelor :…. 60°Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de lichide la presiuni mari, avand 6 porti cu bucla de proba externa.Constructie:
Materiale in contact cu proba : inox W4571, PTFE, ceramica
Racord de legatura : M8(etansare cu racord

Robinet de introducere proba tip SI200 pentru lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant : +5°C … +55°C
Temperatura lichidului :…………… +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila :. 450 bar
Pierderi de proba la injectie:……. 0
Domeniu volum bucla de proba : 5,ul – 5ml
Sectiuni de trecere a lichidului :. 0.5 mm
Moment de actionare : max…… 15daNcm
Unghiul de rotire al sertarelor :.. 60°
Seringa de injectie : tip Lauer (d=0.7mm, l=55mm)Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de lichide la presiuni mari, avand 6 porti cu poarta de injectie interna.Constructie:
Materiale in contact cu proba : inox W4571, teflon
P600, ceramica
Racord de legatura : M8(etansare cu racord sferic)

Robinet de reglare -RR1 pentru gaze filtrate .

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 5 bar
Debit maxim: 100 ml / minDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat reglarii fine a debitului de gaz in circuitele destinate proceselor de analiza.Constructie:
Corp : inox W4571 sau alama CuZn39Pb2
Garnituri : teflon P600
Racord de legatura : M8 ( obtional alte marimi)

Robinet de vid inalt pentru gaze

Caracteristici:
Debitul min.de gaz : 10-8 mbar l/s
Debitul max.de gaz pt.Pi=1bar : 600 mbar l/s
Temperatura max. de degazare :
– 4500C pt.robinet cu flanse CF
– 800C pt.robinet cu flanse KF
Presiunea maxima admisibila : 1 barDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat introducerii controlate a gazelor in sistemele de vid inalt. Dozarea fina se face prin rotirea surubului micrometric.Constructie:
Corp : otel inox: W4571
Sertarul : ceramica (Duralumin)
Membrana de separare : 1.4571
Racord de legatura :
-pe linia de vid inalt Dn35CF(40KF)
-pe linia de introducere Dn16CF(16KF)

Robinet introdus probe pentru gaze filtrate 

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura gazului : +5°C…+100°C
Presiunea maxima admisibila : 6 bar
Sectiuni de trecere a gazului : 2 mm
Unghiul de rotire al sertarelor : 60°
Numarul de porti : 6Domeniul de utilizare:
Robinetul este destinat comutarii circuitelor de gaze.
In cromatografie este utilizat si pentru introducerea volumului de proba.Constructie:
Materiale in contact cu proba : inox 1.4571 sau alama, PTFE
Racord de legatura : M8(etansare cu racord sferic)

Robinet cu reglare fina Dn2
pentru gaze si lichide

Robinetul este destinat reglarii fine a debitului in circuitele de gaze si lichide.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila: 200 bar
Debit maxim: 15 l / minDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat reglarii debitului in circuitele
de gaze si lichide.Constructie:
Corp : inox 1.4571 sau alama
Tija : otel inalt aliat 90Cr180
Presetupa : PTFE
Racord de legatura: M14x1.5 (si etansare cu racord sferic din otel inoxidabil sau alama)

Robinet restrictor pentru gaze filtrate.

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului: +5°C …+80°C
Presiunea maxima admisibila: 4.5 bar
Debit maxim: 150 ml / minDomeniul de utilizare:
Robinetul este destinat reglarii fine a debitului de gaz in circuitele destinate proceselor de analiza.Constructie:
Corp : inox 1.4571 sau alama
Scaun : PTFE
Garnituri : cauciuc PF60A
Racord de legatura :M14x1.5 (etansare cu racord sferic)

Robinet de selectare circuite tip RSC100 pentru gaze si lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant : +5°C … +55°C
Temperatura lichidului : +20°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila : 25 bar
Domeniu debitelor : 10… 200ml
Numar de fluxuri selectabile : 8
Tensiune alimentare : 220VDomeniul de utilizare:
Robinetul este actionat de un motor pas cu pas si este destinat selectarii fluxurilor de gaze sau lichide.
Selectarea fluxurilor se programeaza pe calculator.Constructie:
Materiale in contact cu proba : inox 1.4571, PTFE.
Racord de legatura : M8 (etansare cu racord sferic)

Distribuitor electropneumatic DN6

pentru aer sau gaz neutru filtrat, lubrefiat 5 cai / 2 pozitii 

Distribuitorul cu actionare electropneumatica cu 5 cai si 2 pozitii pentru aer sau gaz neutru filtrat, lubrefiat este folosit la liniile pneumatice automatizate.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura fluidului : 0°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila : 6 bar
Numarul minim de conectari : 400000
Frecventa maxima de conectare : 30/minDomeniul de utilizare:
Distribuitorul cu actionare electropneumatica cu 5 cai si 2 pozitii pentru aer sau gaz neutru filtrat, lubrefiat este folosit la liniile pneumatice automatizate.Constructie:
Corp : duraluminiu (sau alama)
Garnituri etansare : cauciuc NBR, teflon P600
Grad de protectie : IP54
Protectia climatica : THA3
Racord de legatura : G1/4 (obtional alte marimi)

Ventil electromagnetic Dn1,5…4 pentru gaze si lichide necorozive filtrate 2 cai / 2 pozitii sau 3 cai / 2pozitii 

Ventilul electromagnetic cu 2 cai si 2 pozitii este destinat automatizarii circuitelor pneumatice si/sau hidraulice ale aparaturii stiintifice si la aplicatii industriale.Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant : -10°C … +55°C
Temperatura fluidului :…………………..0°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila :…….40 bar
Vascozitate maxima admisibila :… 40 centistrokes
Numarul minim de conectari :………400000
Frecventa maxima de conectare :. 40/minDomeniul de utilizare:
Ventilul electromagnetic cu actionare indirecta cu 2 cai /2 pozitii sau 3 cai/2 pozitii este destinat automatizarii circuitelor pneumatice si/sau hidraulice ale aparaturii stiintifice si pentru aplicatii industriale.Constructie:
Corp : alama (sau inox)
Garnituri etansare : cauciuc NBR
Grad de protectie : IP54
Protectia climatica : THA3
Racord de legatura : G1/4 (obtional alte marimi)
Semnalizarea alimentarii : SD (obtional)
Cablu de alimentare : l=0,5m (standard)

Ventil electromagnetic Dn14 pentru gaze si lichide necorozive filtrate 2 cai / 2 pozitii 

Caracteristici:
Tempereatura mediului ambiant: -10°C … +55°C
Temperatura fluidului :…………………. 0°C…+80°C
Presiunea maxima admisibila :…. 20 bar
Diferenta de presiune :……………… 0,1 la 15 bar
Vascozitate maxima admisibila : 40centistrokes
Numarul minim de conectari :…… .400.000
Frecventa maxima de conectare: 40/minExemplu de notare a unui ventil electromagnetic :
VE2/2 – Dn14/ G1/2 / 24Vcc / SD / l=1.5mDomeniul de utilizare:
Ventilul electromagnetic cu actionare indirecta cu 2 cai si 2 pozitii este destinat automatizarii circuitelor pneumatice si/sau hidraulice ale aparaturii stiintifice si pentru aplicatii industriale.Constructie:
Corp : duralumniu
Garnituri etansare : cauciuc NBR
Grad de protectie : IP54
Protectia climatica : THA3
Racord de legatura : G1/2 (obtional alte dimensiuni)
Semnalizarea alimentarii : SD (obtional)
Cablu de alimentare : l=0,5m (standard)

Sistem livrare solventi tip SLS100 pentru cromatografia de lichide

Caracteristici:
Temperatura mediului ambiant : +10°C … +40°C
Debitul pompei : 100,ml/cursa
Domeniul debitului livrat : 0,1…10ml/min
Programarea deb. : crestere incrementala 0.1ml/min
Domeniul presiunii de lucru : 0…400 bar
Stabilitatea pres. :<2,5% amplitudine pt.pres.>10bar
Tensiune alimentare : 220VDomeniul de utilizare:
Sistemul de livrare solventi tip SLS100 este destinat cromatografelor de lichide de inalta performanta (HPLC),avand rolul de a alimenta sistemul HPLC cu solvent in conditii stricte de presiune si debit.
SLS100 poate fi utilizat ca unitate independenta in diverse aplicatii care necesita dozari fine de lichide.
SLS100 are in componenta un modul hidraulic (care are in principal o pompa aspiratoare-respingatoare de debit constant cu doua pistoane defazate cu 180°, o unitate de amortizare a pulsatiilor debitului livrat) si un modul electronic.Constructie:
Materiale in contact cu proba: inox 1.4571, PTFE, kel-F, safir, rubin.

Manipulator XZ

Bratul mobil XZ actionat cu motoare pas cu pas, a fot proiectat pentru pozitionarea probei (tintei) in incinte vidate.Caracteristici:
Flansa cuplare: Dn160-ISO
x = +15mm
z = +35mm